Proteiinijauhe

Proteiinijauhe

Proteiinijauhe on paras apu, jos haluat kasvattaa lihaksia, lisätä suorituskykyäsi ja saada parhaan mahdollisen hyödyn irti jokaisesta harjoituksesta.

Proteiniijauheen hyödyt ovat mittavat, se maistuu fantastiselta, proteiniijauheita on helposti saatavilla (itse asiassa jopa ruokakaupat myyvät niitä nykyään) ja ne on helposti kulutettavia.

Proteiinijauhe voi tutkimusten mukaan auttaa kasvattamaan lihasmassaa ja parantamaan ylä- ja alavartalon voimaa. Vieraillessasi ravintolisäkaupassa tai selatessa verkkokauppoja netissä, törmäät kymmeniin eri valmistajiin.

Mihin sekoittaa proteiinijauhe?

Proteiniijauhe voidaan sekoittaa lähes mihin tahansa nesteeseen. Suosituimmat vaihtoehdot on kuitenkin vesi ja maito. Tämä on lähinnä makukysymys.

Ainakin joidenkin mielestä maito tuo paremman maun, mutta toisaalta se lisää proteiinijuoman kalorimäärää.

Mitä erilaisia proteiinijauheita on olemassa?

Markkinoilla on useita erilaisia proteiinijauheita. Jotkut proteiinijauheet vegaanisia/vegaanisia, toiset on tarkoitettu laktoosi-intolerantikoille ja paljon muuta

Tarkastelemme joitakin suosituimpia vaihtoehtoja tarkemmin alla.

Heraproteiini

Hera, joka tunnetaan usein englanniksi nimellä whey, on suosituin proteiinijauhetyyppi.

Heraproteiini on lehmänmaidosta peräisin oleva juustonvalmistuksen sivutuote. Se imeytyy nopeasti elimistöön, mikä on osasyy sen suosioon

heraproteiini on nopeasti vaikuttava proteiinilisä, jonka on osoitettu auttavan sinua palautumaan nopeammin harjoituksista. Juomalla heraproteiinia heti treenin jälkeen voit parantaa veresi aminohappopitoisuutta ja saada kaiken irti palautumisprosessista.

Hera voidaan kuivata ja suodattaa eri proteiinipitoisuuksien aikaansaamiseksi.

Vegaaninen proteiinijauhe

Vegaani proteiinijauhe viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, ja nykyään on olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja.

Perinteisiin ainesosiin, kuten maitoon, perustuvat proteiinijauheet ovat yleisesti ottaen tehokkaampia kuin vegaaniset vaihtoehdot.

Vegaaninen proteiinijauhe taas on valmistettu kasviproteiinista, jonka biologinen arvo on alhaisempi kuin eläinproteiinin.

Kasvipohjaisista proteiineista voi puuttua yksi tai useampi aminohappo, mikä tarkoittaa, että niitä ei pidetä täysipainoisina proteiinijauheina

Maidoton proteiinijauhe

Maidoton eli Laktoositon proteiinijauhe on yleensä valmistettu kananmunista, lihasta, kasviproteiineista tai vain suodattamalla heraa tarkasti. Tämä proteiinijauhe sopii kasvissyöjälle.

Mikä proteiinijauhe on paras?

Paras proteiinijauhe on vaikea valita. Se riippuu täyisin tavoitteistasi. Aktiivinen kuntosaliharrastaja valitsee heraproteiinin, kun taas paras proteiinijauhe naisille on usein kollegeeni pohjainen.

Voidaan kuitenkin ajatella, että heraproteiini on paras, mikäli et ole vegaani. Tein myös heraproteiineista kattavan vertailun.