Vegaani proteiinijauhe 2021

vegaani proteiinijauhe

Jos olet kasvissyöjä, vegaani proteiinijauhe on yksinkertainen tapa lisätä päivittäistä proteiininsaantia.

Moni markkinoilta löytyvä proteiinijauhe sisältää kuitenkin eläinperäisiä ainesosia, jonka vuoksi vegaanista ruokavaliota noudattavan saattaa olla haastavaa löytää sopivaa vegaanista proteiinijauhetta.

Onneksi kasvispohjaiset proteiinijauheet on nostanut viimevuonna suosiotaan ja markkinoilta löytyy runsaasti kasvisperäisiä vegaani proteiinijauheita.

Tässä artikkelissa katsaus parhaisiin vegaanisiin proteiinijauheisiin.

Mikä on paras vegaani proteiinijauhe?

Paras vegaani proteiinijauhe on Star Nutrition Soy Isolate. Olen kokeillut kymmeniä eri vegaani proteiineja, ja tässä on todellakin kaikki! Siinä on kaikki mitä tarvitset proteiinijauheelta: herkullinen maku ilman katkeraa jälkimakua tai paakkuja, toisin kuinmonilla muilla tuotemerkeillä;

Star Nutrition Soy Isolate valmistetaan soijasta, joten se sopii sekä kasvissyöjälle että laktoosi-intolerantikolle.

Tuote on korkealaatuista soijaproteiini-isolaattia, mikä tekee siitä erinomaisen proteiininlähteen myös urheilijoille.

Mitä huomioida ostaessa vegaani proteiinijauhetta?

Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun etsit ihanteellista vegaanista proteiinijauhetta

  • Aidot ainesosat: Varmista, että kaikkia tuotteen ainesosia ei ole koskaan testattu eläimillä ja että jokainen proteiini on peräisin joko herneproteiinista tai ruskeasta riisiproteiinista
  • Luonnonmukainen: varmista, että tuote on aina valmistettu , koska tämä tarkoittaa, että tuote on kasvatettu ilman torjunta-aineita tai kemikaaleja
  • Ruoansulatusentsyymit: useimmat vegaaniset proteiinijauheet on valmistettu kasviproteiinista, joka voi olla vaikeammin sulavaa kuin hera- tai kaseiiniproteiini. Varmista, että tuote sisältää ruoansulatusentsyymejä ravintoaineiden imeytymisen parantamiseksi

Mitä eroa on eri kasvispohjaisilla proteiinijauheilla?

Kaupasta löytyy varmasti useampi täysin erilainen kasvipohjainen proteiinijauhe, mukaan lukien riisiproteiini, herneproteiini ja klorella. mitä eroa niillä sitten on?

  • Herne: Jos haluat vegaanista proteiinijauhetta, jossa on runsaasti rautaa ja vähän hiilihydraatteja, osta herneproteiinia. Pähkinäallergisten ei kuitenkaan kannata käyttää tämäntyyppistä jauhetta, sillä se sisältää usein pieniä määriä maapähkinää
  • Riisi: Tämä proteiinityyppi sisältää runsaasti terveellisiä aminohappoja, ja sen rasvapitoisuus on alhainen. Siinä ei kuitenkaan ole yhtä paljon rautaa kuin herneproteiinissa
  • Chlorella-proteiinijauhe: Tämä vegaaninen proteiinijauhe on tunnettu antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Se sisältää myös beetakaroteenia, mutta sen määrä vaihtelee sen mukaan, miten se on valmistettu .

Markkinoilla on paljon tuotemerkkejä, mutta voit myös valmistaa oman proteiinivalmisteen kotona käyttämällä ainesosia, kuten klorellajauhetta, luomuherneitä ja ruskeaa riisijauhoa.

Useasti kysyttyjä kysymyksiä vegaani proteiineista

Keräsin listan useasti kysytyistä kysymyksistä ja vastasin niihin

Onko heraproteiinijauhe vegaaninen?

Heraproteiinijauhe ei ole vegaaninen. Heraproteiini on peräisin maidosta, joka sisältää hera- ja kaseiiniproteiineja.

Vegaaninen proteiinijauhe valmistetaan käyttämällä erilaisia kasvisperäisi proteiinilähteitä, kuten hernettä, riisiä, hamppua ja levää.

Miltä vegaani proteiniinijauhe maistuu?

Useimmat vegaaniset proteiinijauheet eivät maistu kovin hyvältä. Yleisin valitus on, että ne ovat liian makeita tai rakeisia. Tästä huolimatta monet vegaanit väittävät, että hyödyt ylittävät epämiellyttävän maun.

Parhaan makuinen vegaaninen proteiinijauhe on Star Nutrition soy 100

Onko vegaaninen proteiinijauhe terveellistä?

Vegaaninen proteiinijauhe on terveellistä, kun se sisältää luonnollisia ainesosia ilman lisä- tai säilöntäaineita. Se on myös parempi ruoansulatusjärjestelmälle kuin heraproteiinijauhe.

Milloin minun pitäisi ottaa vegaanista proteiinijauhetta?

Voit ottaa lisäravinteen sekä ennen että jälkeen treenin hyötyjen maksimoimiseksi. Jos yrität kasvattaa lihasmassaa, tuotteen ottaminen ennen nukkumaanmenoa auttaa lihaksia kasvamaan yönaikana.

Onko vegaani proteiinijauhe yhtä tehokas kuin heraproteiinijauhe?

Yksinkertaisesti sanottuna vegaaniproteiini on yhtä tehokas kuin heraproteiini. Vuonna 2019 tehtiin tutkimus, jossa verrattiin hera- ja herneproteiinin vaikutuksia kehon koostumukseen ja liikuntasuoritukseen. Miehet, jotka käyttivät kumpaakin proteiinia, saivat tutkimuksen mukaan vain vähän tai ei lainkaan lihasmassaa, voimaa tai suorituskykyeroa.

Kenen tulisi käyttää vegaanista proteiinijauhetta?

– Ihmiset, joilla on yliherkkyys maitotuotteille, mutta jotka haluavat pitää proteiininsaannin korkeana

– Vegaanit, jotka eivät syö lihaa tai munia

– Kasvissyöjät, jotka etsivät vaihtoehtoista proteiininlähdettä

– Urheilijat, jotka haluavat tukea ennen ja jälkeen harjoittelun