Heraproteiini (Whey proteiinijauhe)

Heraproteiinijauhe

Heraproteiinijauhe (englanniksi whey) on tehokas keino täydentää ruokavaliota. Se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot sekä B-vitamiineja ja laktaasientsyymiä, joten se on terveellinen ja kustannustehokas vaihtoehto niille, jotka haluavat lisätä proteiinia ruokavalioonsa.

Heasta valmistettu proteiinijauhe sekoittuu lähes mihin tahansa, joten voit kokeilla lisätä sitä suoikki ruokisii!

Tässä artikkelissa kaikki heraproteiinijauheesta!

Mikä on heraproteiinijauhe ?

Hera on lehmänmaidosta valmistettavan juuston sivutuote. Heraproteiinijauhe on parasta lisätä mihin tahansa ruokaan tai juomaan, jolla haluat täydentää ruokavaliota. Heraproteiinijauhe sisältää välttämätöntä aminohappoa, jota ei löydy muista elintarvikkeista tai juomista. Se sisältää myös ainutlaatuisen sekoituksen ruoansulatusentsyymejä ja B-vitamiineja energian, immuniteetin, aineenvaihdunnan ja immuunijärjestelmän terveyden edistämiseksi.Kuka voisi hyötyä heraproteiinijauheen käytöstä

Heraproteiinijauhetta suositellaan kaikille, jotka haluavat täydentää ruokavaliotaan proteiinilla. Sitä voidaan lisätä ruokiin tai juomiin, joita jo syöt ja juot, joten se on helppo tapa saada heran terveyshyödyt ilman, että muutat ruokavaliota kokonaan. Joidenkin tutkimusten mukaan jopa n ejotka eivät tarvitse täydentää ruokavaliotaan proteiinilla, voivat hyötyä herasta. Urheilijoiden ja vanhusten on todettu vähentävän sydänsairauksien riskiä heraproteiinijauheen käytön seurauksena, joten kaikki voivat hyötyä tästä terveellisestä lisäravinteesta.

Mitkä ovat heraproteiinijauheen edut

Hera sisältää runsaasti välttämättömiä aminohappoja ei sisältävät laktoosia, mikä tekee siitä terveellisen ja kustannustehokkaan lisäaineen ruokaan. Jauhe sisältää myös ainutlaatuisen sekoituksen ruoansulatusentsyymejä ja B-vitamiineja, kuten tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia ja foolihappoa. Nämä voivat auttaa energia-aineenvaihdunnassa, immuniteetissa ja ruoansulatuksessa. Heraproteiini voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä vuonna vanhukset. Urheilijat ja kehonrakentajat voivat tuntea energiatason nousevan heraproteiinijauheen nauttimisen jälkeen sen sisältämän B-vitamiinisekoituksen ansiosta.

Mitä erilaisia heraproteiinijauheita on olemassa?

whey proteiinijauhe

Heraproteiinia on saatavana sekä konsentraatti- että isolaattimuodossa. Heraproteiinikonsentraatissa käytetään noin 80 % koko pitoisuudesta heran sisältämästä proteiinista. Heraproteiini-isolaatissa käytetään 90 % heran sisältämästä proteiinin kokonaispitoisuudesta. Jotkin jauheet sisältävät myös alle 2-3 grammaa sokeria, mikä tekee niistä ihanteellisen lisäravinteen niille, joiden on hallittava verensokeritasojaan.

Miten minun pitäisi ottaa heraproteiinijauhetta?

Heraproteiinijauhetta voidaan lisätä mihin tahansa ruokaan tai juomaan vastaavan jauhomäärän sijasta. Maksimoidaksesi saamasi hyödyt valitse heraproteiinijauhe, joka sisältää vähintään 15 grammaa proteiinia 30 gramman annosta kohti ja enintään 5 grammaa rasvaa ja 4 grammaa sokeria.

Liittyykö heraproteiinin ottamiseen sivuvaikutuksia?

Heraproteiinijauhe on yleensä turvallista käyttää. Haittavaikutukset ovat harvinaisia, mutta niihin voi kuulua turvotusta tai pahoinvointia. Maitoallergikkojen tulisi kuitenkin välttää heraproteiinijauhetta kokonaan, sillä se saattaa sisältää pieniä määriä laktoosia. Keskustele lääkärisi kanssa ennen heraproteiinijauheen käyttöä, jos sinulla on jokin perussairaus.

Mistä ostaa heraproteiinia

Heraproteiinia löytyy useimmista suurimmista ruokakaupoista sekä verkkokauposta. Tein myös vertailun, jonka lopputulos oli se, että heraproteiinijauhe on paras proteiniijauhe.

Varmista että valitsemassasi proteiinijauheessa on vähintään 15 grammaa proteiinia 30 grammaa kohden ja enintään 5 grammaa rasvaa ja 4 grammaa sokeria optimaalisten terveyshyötyjen saavuttamiseksi 

Heraproteiinijauhetta käyttävät reseptit

Monet reseptit, joita voit tehdä heraproteiinijauheella, vaativat ainesosia, joita sinulla todennäköisesti on jo valmiina. Yksi vaihtoehto on lisätä heraproteiinijauhetta aamukaurapuuroon. Toinen vaihtoehto on lisätä sitä keittoon tai pastaruokaan illalliseksi. Jos olet seikkailunhaluinen, voit lisätä heraproteiinijauhetta smoothieen.

Yhteenveto

Heraproteiini on terveellinen ja kustannustehokas tapa täydentää ruokavaliota välttämättömillä aminohapoilla, B-vitamiineilla ja ruoansulatusentsyymeillä. Sitä voidaan lisätä mihin tahansa valitsemaasi ruokaan tai juomaan, joten se on helppo tapa kaikille, jotka haluavat saada heran terveyshyödyt muuttamatta koko ruokavaliotaan. Heraproteiinijauheita on saatavilla sekä konsentraatti- että isolaattimuodossa sekä monissa eri mauissa suklaasta vaniljaan. Näillä tuotteilla voi olla joitain sivuvaikutuksia, mutta niitä säännöllisesti käyttävät eivät yleensä raportoi haittavaikutuksista jo muutaman päivän kuluttua tämäntyyppisen kuurin aloittamisesta