Minkälainen lomakohde on Malta?

  malta

  Oletko miettimässä lämmintä ja kesäistä lomakohdetta? Miltä kuulostaisi pieni saarivaltio Välimeren alueella? Kyseisen maan nimi on Malta. Se on kooltaan pieni, mutta tarjoaa paljon kaunista luontoa, rantoja ja nähtävyyksiä.

  Varsinkin kesäisin Maltan ilmasto ja sää on erittäin kuuma. Lämpötila voi nousta helposti päälle kolmenkymmenen asteen. Jos nautit kuumasta säästä, niin Malta on tässä suhteessa erinomainen paikka lomalle. Syksyllä ja talvella lämpötilat tippuvat viileämmille tasoille. Keväällä lämpötilat alkavat taas nousta korkeampiin lukemiin, mutta eivät yleensä ihan kesän tasolle. Jos et pidä helteistä kovin paljoa, niin silloin kevät voi olla paras vierailuaika sinulle.

  Maltalla asuu keskimäärin noin 450 000 tuhatta henkilöä, joten hirveän isosta kansasta ei ole kyse. Maltalla puhutaan Maltan kieltä, ja Englantia. Englannilla pärjää hyvin ravintoloissa ja turistikohteissa. Tämä on iso plussa, koska sinun ei tarvitse yrittää selvitä Maltan kielellä sanakirjaa käyttäen.

  Malta on suosittu turistikohde. Varsinkin keväällä ja kesällä turisteja on paljon, mutta hotelleja on melko iso määrä, joten yleensä majoitusta pitäisi olla hyvin tarjolla. Täytyy myös ottaa huomioon, että kesällä majoituksen hinta on varmastikin korkeampi mitä syksyllä tai talvella, koska kysyntä on kesällä isompaa.

  Toinen Maltalla lisääntynyt ala on peliala, erityisesti kasinoteollisuus. Monet matkailijat käyttävät lomansa hyväkseen vierailemalla siellä. Ala ei ole lakannut innovoimasta, ja markkinoille on tuotu suosittuja pelejä, kuten blackjack, joka on yksi maan historian arvostetuimmista ja menestyneimmistä peleistä. Itse asiassa se on päätynyt erilaisiin muunnelmiin ja pelitiloihin, joiden ansiosta käyttäjä voi nauttia pelikokemuksesta entistä enemmän.

  Maltan luonto ja nähtävyydet

  Malta on tunnettu paikka erityisesti rannoistaan, temppeleistään  ja kauniista maisemistaan. Merivesi on monissa paikoissa melko kirkasta, mikä on hieno asia. Monet paikalliset firmat järjestävät venematkoja Maltan saaristoon. Myös sisämaassa on nähtävää, ja siellä voi matkustaa esimerkiksi turistibusseilla.

  Tarjolla on paljon erilaisia veneitä erikokoisille turistiryhmille. Myös nopeita speed boat – venematkoja on saatavilla. Hintataso vaihtelee luonnollisesti, mutta yleensä ottaen nämä venematkat eivät maksa hirveitä summia. Matkojen kaupustelijoita löytyy paljon esimerkiksi Vallettan (pääkaupunki), Gżiran ja Slieman alueilla. Nämä kolme kaupunkia, erityisesti Gżira ja Sliema ovat turistien suosimia paikkoja majoituksen suhteen.

  Käytännössä sinun tarvitsee vain kävellä näiden paikkojen rantateitä pitkin, niin useat matkojen kaupustelijat tulevat kertomaan sinulle eri tarjouksista. Voit aina kieltäytyä ystävällisesti, jos et ole kiinnostunut kuulemaan eri vaihtoehdoista. Gziran ja Slieman kävelykatujen varrella on iso määrä ravintoloita ja hotelleja eri budjeteille. Sieltä löydät varmasti paljon eri tyylisiä ruokalajeja. Myös tuoretta kalaruokaa on paljon tarjolla. Kyse on kuitenkin saarivaltiosta. Yöelämä on myös suht vilkasta, ja baareja on illanviettoon paljon tarjolla.

  Maltan pääkaupunki Valletta

  Pääkaupunki Valletta tarjoaa myös erittäin paljon nähtävyyksiä, ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Vallettassa on hienoja kirkkoja, katedraaleja ja pyhäkköjä. Esimerkiksi Our Lady Mount Carmel -luostari on erityisen hieno paikka ja se kannattaa käydä kokemassa, jos liikut Vallettan alueella. Rakennukset on usein rakennettu paikallisesta kalkkikivestä, ja ne luovat yhdessä tasaisen, kauniin ja yhtenäisen visuaalisen kokemuksen.

  Jos hotellisi sijaitsee esimerkiksi Gżirassa tai Sliemassa, niin Vallettaan ei ole näistä paikoista kovin pitkä matka edes kävellen. Kävellen matka vie noin tunnin ja viisitoista minuuttia, mutta matkan varrella on myös nähtävää ja taukopaikkoja, joten se on ihan suositeltava tapa päästä Vallettaan. Myös bussit kulkevat näiden kaupunkien välillä. Muista kuitenkin aina kantaa mukanasi tarpeeksi juomavettä, ja käyttää aurinkorasvaa keväällä ja kesällä. Aurinko on petollisen polttava Välimeren alueella kesäisin.

  Kuten aina vieraassa maassa ollessa, muista käyttää karttaa avuksi, jos joudut eksyksiin tai etsit tiettyä paikkaa. Myös paikallisilta ihmisiltä tai kaupustelijoilta voi kysyä suuntaneuvoa. Monet heistä ovat aina valmiita auttamaan hädässä.

  Maltan saaristo ja veneretket

  Kuten aiemmin jo mainitsin, niin veneretkiä saariston alueelle kannattaa ehdottomasti harkita. Pääset nauttimaan kauniista saarista, kirkkaasta vedestä ja uimarannoista, jotka ovat kauempana pääkaupungin seudulta. 

  Yhtenä paikkana voin ehdottomasti mainita Cominon saaren, ja erityisesti siellä sijaitsevan sinisen laguunin. Cominoon pääsee lautalla tai voit ostaa sinne myös päivän mittaisen veneretken esimerkiksi Sliemasta tai Gżirasta. Kannattaa myös käydä pulahtamassa merivedessä, jos uiminen kiinnostaa. Kesäaikaan vesi on suht lämmintä.

  Miten päästä Maltalle?

  Jos haluat matkustaa Maltalle Suomesta päin, niin helpoin tapa on lentää sinne. Lentoja Helsingistä on tarjolla ainakin Finnairin siivillä. Myös monista muista Euroopan maista pääsee Maltalle helposti lentämällä. Maltan lentokenttä ei ole kovin kaukana pääkaupungista, ja lentokentältä pääset kätevästi taksilla esimerkiksi Sliemaan tai Gżiraan noin puolessa tunnissa.

  Maltalla riittää nähtävää ja tekemistä helposti muutaman päivän ajaksi. Viimeisenä vinkkinä voin kertoa, että älä unohda kameraasi kotiin. Malta on yksi niistä paikoista, missä voit saada taltioitua erittäin kauniita ja ikimuistoisia lomakuvia itsellesi.