Kuinka tunnistaa voittaja? – Urheilujoukkueen analysoinnin perusteet

  pelihetke

  Datalla on keskeinen rooli lähes kaikilla toimialoilla. Myös maailmanlaajuinen urheiluteollisuus on kehittynyt ajan myötä, ja johtajat ja joukkueet ovat yhä vastaanottavaisempia käyttämään dataa kilpailuedun saavuttamiseksi. Urheilusuoritusanalyysi on suhteellisen uusi laji, jota voidaan käyttää useimmissa joukkuelajeissa: jalkapallo, rugby, jääkiekko, koripallo, baseball, jalkapallo jne.

  Urheilun suoritusanalyysin avulla voit optimoida pelaajien ja joukkueen suorituksia ja saavuttaa kilpailuetua. 

  Yksi julkisuudellisimmista esimerkeistä urheilusuoritusanalyysin käytöstä tulee Billy Beanelta. Oakland Athleticsin pääjohtajana hän käytti markkinoiden tehottomuutta hyväkseen ja käytti sabermetrejä, kuten perusprosenttia, hankkiakseen pelaajia alhaisilla hinnoilla ja muuttaakseen joukkueensa joukosta World Series -kilpailuja.

  Yleisö seuraa kaikkialla maailmassa suosittuja urheilulajeja, kuten jalkapalloa, jalkapalloa, krikettiä, tennistä ja jääkiekkoa. Mukana on paljon rahaa, ja suuremmat joukkueet etsivät aina halkeamia vastustajansa panssariin. Kattavan urheilusuoritusanalyysin ansiosta se on nyt mahdollista enemmän kuin koskaan. Näiden kattavien strategia kehitysten avulla urheilupelien vedonlyönti ei ole aina samanlaista ja useat uudet joukkueetkin voivat voittaa.

  Kasvaneiden menojen myötä urheilujoukkueet voivat nyt siirtyä pois perinteisemmistä opposition analysointimenetelmistä. Urheilujoukkueet voivat sijoittaa kattaviin analyyttisiin tietoihin, joiden avulla ne voivat arvioida kilpailijoidensa suorituskykyä, sen sijaan, että ne rajoittuisivat vain tiettyjen joukkueiden pelin seuraamiseen.

  Urheilusuoritusanalyysi on tiedettä, joka luo kirjaa suorituksista joukkueille ja yksittäisille pelaajille. Tämä tehdään järjestelmällisesti tarkkailemalla joukkuettasi ja pelaajiasi ottelun tai harjoituksen aikana pelisuunnitelmien, strategioiden ja suoritusten parantamiseksi. Ottelun aikana tekemiesi havaintojen tallentaminen edellyttää yleensä tähän käyttötarkoitukseen luotuja sovelluksia. Urheilusuorituskykyanalyysi voidaan suorittaa livenä ottelun aikana ja se voidaan tehdä ottelun jälkeen. 

  Havainnot tallennetaan käyttämällä koodi-ikkunaa, joka sisältää painikkeet, jotka edustavat ottelussasi tapahtuvia tapahtumia. Nämä voivat tarkoittaa maaleja, maaliyrityksiä, virheitä, punaisia ​​kortteja, keltaisia ​​kortteja jne. Jos havainnot tallennetaan ottelun jälkeen, koodi-ikkunaa käytetään ottelusi videon rinnalla. Ottelun tapahtumien tarkkailuprosessi perustuu yleensä kahteen urheilutieteen alaan:

  1. Otteluanalyysi, jossa analyytikko tallentaa joukkueen suoritusten näkökohtia

  2. Biomekaniikka, johon kuuluu kehon liikkeiden vaikutuksen tarkkaileminen pelaajaan

  Ottelun tapahtumien havaitsemisen ja tallentamisen jälkeen raporttien luomiseen käytetään yleensä otteluiden merkitsemisohjelmistoa. Raportit perustuvat yleensä siihen, mitä valmentajasi tai urheilututkijasi tarvitsevat auttaakseen optimoimaan pelisuunnitelmia ja strategioita.

  Raportit voivat sisältää mittareita, kuten kotipalloprosentit, vierasjoukkueen hallintaprosentit, koti- ja vierasjoukkueiden maaliyritykset, koti- ja vierasjoukkueiden tekemät virheet jne. Nämä mittarit voivat tarjota syvällisiä näkemyksiä sekä koti- että vierasjoukkueiden suorituksista. Kun olet luonut raportit, voit alkaa analysoida ja arvioida tiimisi ja pelaajien strategioiden, pelisuunnitelmien ja kokonaissuorituksen tehokkuutta.

  Suoritusten arvioiminen analyysiraporttien perusteella tekee erittäin helpoksi ymmärtää, mikä auttaa pelaajiasi ja joukkuettasi suoriutumaan parhaan kykynsä mukaan ja mikä ei. Arviosi saattaa viitata siihen, että koulutussuunnitelmiin tarvitaan muutoksia, jotka auttavat vahvistamaan joukkueen tai pelaajien heikkouksia ja kehittämään heidän osaamisalueitaan.

  Suorituskyvyn arviointi voi olla erittäin tehokas, kun se perustuu ajan mittaan luotuihin analyysiraportteihin; Voit esimerkiksi arvioida joukkuettasi useissa otteluissa kauden aikana. Jos olet luonut raportteja kauden aikana pelatuista otteluista, voit mitata parannuksia pelisuunnitelmissa, strategioissa ja suorituksissa. Pystyt myös arvioimaan, missä päätökset ja muutokset koulutuksessa ja strategioissa eivät ole toimineet. Kun olet arvioinut joukkueidesi pelisuunnitelmien strategiat ja suoritukset tai pelaajien suoritukset ja pelaajien biomekaniikka, voit suunnitella tapoja parantaa heidän suorituksiaan.

  Rakentava palaute, joka osoittaa parannuksia joukkueen ja pelaajien suorituksissa sekä motivoi että rohkaisee. Palaute voi olla tehokas ja tehokas työkalu, joka auttaa tiimin jäseniä ymmärtämään käyttämiesi koulutusjärjestelmien edut. Ottelun tarkkailusta luotujen raporttien käyttäminen auttaa pelaajia visualisoimaan parannuksia ja voi olla tehokas oppimistyökalu.